Üniversitemiz Kalite Yönetim Sisteminin mevcut durumunun değerlendirilmesi, uygulamaların gözden geçirilmesi ve kalite politikası ile belirlenen hedefler doğrultusunda sistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısı, 1 Ekim 2026 tarihinde İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Üniversitemizin akademik birimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan başkanlık etti. Toplantıda, fakültelerin Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar, mevcut uygulamalar ve birimlerin performanslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Erol Yıldır tarafından Fakültemiz Kalite Yönetim Sistemi Birim Performans Raporu sunuldu. Gerçekleştirilen sunumda; araştırma ve geliştirme, eğitim-öğretim, toplumsal katkı, paydaş katılımı, akreditasyon ve kalite güvence süreçleri kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verildi. Ayrıca söz konusu alanlarda gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları ve mevcut uygulamaların geliştirilmesine yönelik faaliyetler de katılımcılarla paylaşıldı.
Toplantı süresince kalite süreçlerinin etkinliği ve sürdürülebilirliği değerlendirilirken, mevcut uygulamaların geliştirilmesine yönelik görüş ve öneriler ele alındı. Bunun yanı sıra yeni dönemde yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
Gerçekleştirilen Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısı, üniversitemizin kalite güvence kültürünün geliştirilmesi, akademik birimlerin kalite süreçlerine yönelik çalışmalarının değerlendirilmesi ve kurumsal gelişimin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önemli bir değerlendirme ve paylaşım ortamı oluşturdu.
