Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri, TÜBİTAK tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2025/1 dönemi sonuçları kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Bölümden yapılan dört ayrı öğrenci projesi desteklenmeye hak kazandı.
Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin kültürel miras, görsel iletişim, tipografi ve sembolik bellek temalarına odaklanan projeleri; disiplinlerarası yaklaşımları, özgün içerikleri ve araştırma odaklı tasarım süreçleriyle dikkat çekti.
Doç. Dr. Burak E. Tarlakazan akademik danışmanlığında; 3. Sınıf öğrencisi Aslina RANY’nin yürütücülüğünde “Kültür Köprüsü: Kamboçya Gölge Oyunu Sbek Thom’un Görsel Dili ile Türk Karagöz’ün Buluşması”, 2. Sınıf öğrencisi Muhammed Talha YAZICIOĞLU yürütücülüğünde “Kil Tabletten Dijital Ekrana: Irak ve Türkiye Görsel Kültüründe Sembolik Bellek” ve Dr. Öğr. Üyesi Sofya C. Canbolat akademik danışmanlığında; 4. Sınıf öğrencisi Elanur SİNANOĞLU yürütücülüğünde “Elaiussa Sebaste’nin Tipografik Hafızası: Geçmişten Günümüze Afiş Serisi” ve 4. Sınıf öğrencisi Esra DURSUN yürütücülüğünde “Arkeolojik Verinin Görsel İletişimi: Elaiussa Sebaste Antik Kenti için İllüstratif Bilgilendirme Panosu Tasarımı” başlıklı araştırma konuları destek almaya hak kazanmıştır.
Destek almaya hak kazanan projeler; kültürel mirasın çağdaş tasarım yaklaşımlarıyla yeniden yorumlanması, görsel anlatım olanaklarının geliştirilmesi ve araştırma temelli tasarım üretimlerinin teşvik edilmesi açısından önem taşımaktadır.
Grafik Tasarımı Bölümü akademisyenleri, öğrencilerin bilimsel araştırma kültürü kazanarak tasarım alanında özgün projeler üretmelerini desteklemeye devam ederken, elde edilen bu başarı bölümün akademik ve sanatsal üretim gücünü bir kez daha ortaya koydu.