Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Seramik ve Cam Bölümü Öğrencilerimizin “Design Future” Tasarım Yarışmasındaki Büyük Başarısı

Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümünde lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrencilerimiz, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından düzenlenen “Design Future” Tasarım Yarışmasında önemli bir başarı elde etti. 19 Aralık 2025 tarihinde Kastamonu Teknokent Ilgaz Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerimizin özgün ve yenilikçi tasarımları jüri tarafından titizlikle değerlendirildi.

Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Üyelerimizden Prof. Seyhan Yılmaz ve Prof. Firdevs Müjde Gökbel Yavuzoğlu danışmanlığında yarışmaya katılan öğrencilerimizden Serpil Pirizoğlu “Modern Bilge” adlı çalışmasıyla Geleneksel ve Modern Sanat kategorisinde Birincilik, Metin Han Kuruoğlu “Geyik Figürlü Masa Üstü Obje” tasarımıyla Geleneksel ve Modern Sanat kategorisinde İkincilik, Ebru Özorak “Ahlatlıbel’e Saygı” adlı eseriyle Geleneksel ve Modern Sanat kategorisinde Üçüncülük, Pakize Öztürk “Fincanda Bahar” isimli çalışmasıyla Endüstriyel Ürün kategorisinde İkincilik ödülünü kazanmıştır. Ayrıca Pakize Öztürk “Seramik Sosluk” adlı tasarımıyla Endüstriyel Ürün kategorisinde Mansiyon ödülüne, Emine Tülüoğlu ise “Terracotta Vazo” adlı çalışmasıyla Geleneksel ve Modern Sanat kategorisinde Mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

Ödüllerini, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende alan öğrencilerimiz, bu tür etkinliklerin kendilerine özgüven kazandırdığını ve benzer organizasyonların sayısının artırılmasını temenni ettiklerini ifade etmişlerdir. Elde edilen bu başarı, Fakültemiz ve Bölümümüz adına büyük bir gurur kaynağı olmuştur.

“Design Future” Tasarım Yarışmasında başarı gösteren Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.