Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Prof. Seyhan YILMAZ “100'e 1 Kala Çağdaş Sanat Sergisi” nde seramik eseriyle yer aldı

Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan YILMAZ, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen “Başkent Kültür Yolu Festivali” kapsamında gerçekleştirilen “100'e 1 Kala Çağdaş Sanat Sergisi” nde seramik eseriyle yer almıştır.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un katılımıyla 03 Ekim 2022 tarihinde Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde açılan sergi çağdaş Türk Sanatının farklı disiplin ve kuşaklarından 99 kıymetli sanatçıyı bir araya getirmiştir. Çağdaş Türk Sanatını geniş bir yelpazede anlatan sergide 21.yüzyılda Türk sanatına yön veren ustalar ile önümüzdeki süreçte gelecek vadeden gençlerin eserleri bir arada sergilenmiştir.

Küratörlüğü Beste Gürsu tarafından yapılan sergide izleyiciler, 99 farklı eseri izlerken Türk Sanatının değişim ve gelişim sürecine de tanıklık etmektedirler. Sergi sanatseverler tarafından 04 Aralık 2022 tarihine kadar izlenebilecektir.

100'e 1 Kala Çağdaş Sanat Sergisi” nde seramik eseriyle yer alan öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.