Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

İl Emniyet Müdürlüğünden Öğrencilere Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi

Fakültemiz öğrencilerine yönelik Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi tarafından Madde Bağımlılığı konulu eğitim verildi. Öğrencilerimize bağımlılık yapan maddelerin zararları ve bu alışkanlıklardan korunma yolları hakkında kapsamlı bilgi verildi.

Madde Bağımlılığı Eğitiminde, Narkotik Şubesi uzman memur, bağımlılıkla mücadelede karşılaşılan güncel sorunları ve riskleri öğrencilere aktarıldı. Öğrencilere, uyuşturucu madde kullanımının sosyal ve sağlık açısından yarattığı olumsuz etkiler konusunda bilinçlendirmelerde bulundular.

Eğitime katılan öğrencilere bağımlılığın nasıl başladığı, hangi risk faktörlerinin etkili olduğu ve bağımlılıktan korunma stratejileri hakkında sunum gerçekleştirildi. Öğrencilere, bu olumsuz alışkanlıklardan uzak durmanın ve sağlıklı yaşam biçimini sürdürmenin önemi vurgulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi tarafından gerçekleştirilen bu eğitim, öğrencilere bağımlılıkla mücadelede bilinç kazandırmanın yanı sıra toplumda daha sağlıklı bir gelecek için önemli bir adımdır.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubeye öğrencilerimize yönelik yapılan Madde Bağımlılığı konulu eğitimden dolayı teşekkür ederiz.