Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan “Türk Ebrusu” Konulu Sunumu Gerçekleştirdi

Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan ilimizin köklü ortaöğretim kurumlarından Abdurrahman Paşa Lisesi’nde “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirdi. Abdurrahman Paşa Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Günsal ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilere önce ebru kelimesinin etimolojik kökeni ve Türk ebrusunun menşei hakkında detaylı bilgi verildi. Sonrasında Türk ebru tarihindeki önemli sanatçıların biyografileri ve ebru sanatına olan katkıları anlatıldı. Öğrencilerin dikkatle takip ettiği programın devamında ebru yapımında kullanılan malzemeler tanıtılarak, ebru tarihinin ustalarından, bugün hayatta olmayan Edhem Efendi, Necmeddin Okyay ve Mustafa Düzgünman gibi ustalar ile günümüz ebrucularından Alparslan Babaoğlu ve Uğur Taşatan’ın eserlerinden örnekler gösterildi.

Sunum sonunda   Öğr. Gör. Uğur Taşatan ve Abdurrahman Paşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu görüşmesinde Abdurrahman Paşa Lisesi öğrencilerine ebru uygulamaları yaptırılması ve   Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Abdurrahman Paşa Lisesi arasındaki bu iş birliğinin devamı konusunda görüş birliğine varıldı.