Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Müzikoloji Bölümü Kürdîlihicazkâr Fasıl Programına Ev Sahipliği Yaptı

Fakültemiz Müzikoloji Bölümü Doç. Dr. Sıtkı Akarsu'nun öncülüğünde unutulmaz bir fasıl programına ev sahipliği yaptı. Kürdîlihicazkâr eserlerin ön planda olduğu konser, sanatseverlerle buluştu. Doç. Dr. Sıtkı Akarsu'nun yönetimindeki fasıl programı, çeşitli usullerdeki şarkı formu örneklerini içeren, gazel ve ara taksimlerle zenginleştirilen birbirinden etkileyici eserlerle dolu bir konseri müzikseverlere sundu. Konser, bir peşrevin ardından, aralarında aranağmelerle bağlanan şarkılarla başladı ve bir saz eseriyle muazzam bir finalle son buldu.

Faslı yöneten sanatçı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu'nun yanı sıra, ara taksimlerde kanunu Emir Ferdi Matur, udu Mehmet Ali Çamur ve kemani Osman Özdamarlar bir araya gelerek muhteşem bir uyum sergiledi. Ayrıca, "Meftunun oldum ey vech-i ahsen" adlı eserde Sıtkı Akarsu, etkileyici bir Kürdîlihicazkâr gazel seslendirdi.

Toplamda 14 eserin icra edildiği bu özel konserde, sanatın ve müziğin derinliklerine yapılan bu yolculuk, katılımcılardan tam not aldı. Konserin sonunda, sanatçılara duyulan teşekkürlerin ifadesi olarak çiçek takdimi gerçekleştirildi ve unutulmaz bir müzik ziyafeti sona erdi.

Faslı icra eden ses ve saz icracıları:

Sazendeler:

Tanbur: Sait Demir

Kanun: Emir Ferdi Matur

Keman: Osman Özdamarlar

Ud: Mehmet Ali Çamur

Def: Muhammet Tarakçı

Hanendeler

Emine Ünel

Dilek Kabuloğlu

Arş. Gör. Dr. Murat Birer