Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Dr. Sofya C. Canbolat “DÜŞÜN” İsimli Kişisel Sergisini Açtı

Fakültemiz Grafik Tasarım Bölümü öğretim elemanı Dr. Sofya Cihan Canbolat, “Düşün” isimli Kişisel Afiş Sergisi’ni Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galeri’sinde açtı.

Sergiye, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Köksal Bilirdönmez, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Sergi hakkında bilgi veren Canbolat; “İnsani değerlerin azaldığı günümüzde düşünürlerden alınacak birçok ders bulunmaktadır.  Geldiğimiz noktada mutsuzluk ve yalnızlık virüslerine karşı nefis terbiyesinden geçmiş, hoşgörü ve diyalog elçileri; Yunus Emre, Ömer Hayyam, Mevlâna, Farabi gibi düşünürlerin dünden bugüne nesilden nesile aktarılan çok önemli sözleri bulunmaktadır. Ölümü vuslat olarak gören çağının ve bugünün yol göstericileri olan düşünürlerden Yunus’un ele aldığı şiirler, Ömer Hayyam’ın hayata dair vurgulu sözleri, Mevlanın bir bütünün parçaları olduğumuza dair cümleleri, Ahmet Yesevi’nin bencillik hastalığının hayatın sonu olduğunu vurgulayan cümleleri, Atatürk’ün gelecek nesillere tavsiyeleri ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) miras bıraktığı hadisleri gibi birçok mesaj bizlerin gerçek hayatta yol göstericisi olmuştur. Dünyada her şey geçicidir. Şuan bulunduğumuz ortamlar, birlikte yaşadığımız insanlar, işimiz, evimiz, arabamız, makamımız, endişelerimiz, sorunlarımız, zenginlik, fakirlik… Kalıcı olan tek şey yaşam döngüsünde nasıl bir eğri ya da doğru oluşturduğumuz… Tüm bu olumsuzluklar içinde “Büyüklerin Sözleri, Sözlerin Büyüğüdür” fikrinden yola çıkarak oluşturulan “Düşün” sergisi herkese bir bütünün parçası olduğumuzu hatırlatması ve bu minvalde yol alınması dileğiyle düzenlenmiştir. Katılımınız için teşekkür eder, iyi seyirler dilerim” dedi.

22 afiş tasarımından oluşan sergi 12-18 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Galerisi’nde tüm sanatseverlere açık olacaktır.

Kişisel sergisinden dolayı öğretim elemanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.