Hakkımızda

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 16.02.2015 tarihinde kurulmuştur. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 27.04.2015 tarihli ve 22786 sayılı yazıları ile Fakültemiz bünyesinde Resim, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik, Grafik Tasarım, Müzik Bilimleri, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyon ile Sinema-Televizyon  Bölümleri olmak üzere yedi bölüm açılması uygun görülmüştür.

2015 yılında Resim ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümleri  eğitime başlayan fakültemiz 2016 yılında Seramik ve Grafik Tasarım Bölümleri, 2019 yılında ise Müzikoloji Bölümüne öğrenci alınmasıyla aktif olarak beş bölümle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.2017 yılında Seramik Bölümümüzün adı "Seramik ve Cam Bölümü" olarak değişmiştir. Fakültemizde halen Resim, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik ve Cam, Grafik Tasarımı ve Müzikoloji  Bölümü olmak üzere aktif durumda beş bölümümüz bulunmakta, bu bölümlerde aynı zamanda lisansüstü eğitim de verilmektedir.