Fakültemiz Resim Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Tarafından Düzenlenen "Kadın ve Sanat" İsimli Sergi Açılışı Gerçekleşti

Fakültemiz Resim Bölümü 3. sınıf atölye -1 öğrencileri tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" ne özel sergi düzenlendi. 7 Mart 2024 tarihinde Fakültemiz Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleşen serginin açılışı Fakültemiz Dekanı Prof. Erol YILDIR tarafından gerçekleştirildi.

Sergiye fakültemiz dekan yardımcıları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar döneminde fakültemiz Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Metin UÇAR atölyesi kadın öğrencileri tarafından sergilenen çalışmalarda 8 Mart vesilesi ile “Kadın ve Sanat” teması altında kadın kimliği, kadının rolü, kadının varlığını ele alınmıştır.

40’a yakın çalışmanın yer aldığı sergide, kadının toplumsal ahengin ve kalkınmamızın devamı için "Kadın varsa sanat var” ilkesinden hareketle hazırlanan sergide 3. Sınıf öğrencileri B. Nurdan Günaydın, Esmanur Gedik, Öznur Hasanoğlu, Ö. Damla Başar, Özlem Katırcıoğlu, Hamiyet Yavuz ‘un çalışmaları yer aldı.

Sergi 15 Mart 2024 tarihine kadar Fakültemiz Güzel Sanatlar Galerisinde açık kalacaktır.