Fakültemiz Resim Bölümü 15. İstanbul Bianeli'ne katıldı…

Fakültemiz Resim Bölümü tarafından Bölüm Başkanı Doç. Serkan İLDEN ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin UÇAR refakatinde 7-8 Eylül 2017  tarihleri arasında personeli ve öğrencilerinin katılımıyla, bu yıl 15. gerçekleştirilen 15. İstanbul Bianeli'ne kültürel ve eğitim kapsamlı bir gezi  düzenlendi.   Sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset küratörlüğünde “İyi Bir Komşu” başlığıyla düzenlenen 15. İstanbul Bienalinde ev ve mahalle kavramlarını pek çok açıdan ele alan çeşitli sergiler, etkinlikler ve performanslar yer aldı. Bienal sergileri; İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı gibi daha önce de İstanbul Bienallerine ev sahipliği yapan mekânların yanı sıra, Cihangir’deki ARK Kültür ile Asmalımescit’te yer alan sanatçı stüdyosu gibi konut özelliği taşıyan mekânlarda gerçekleştirildi. Bu mekânlarda gerçekleştirilen sergilerin yanı sıra gezi süresince, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Camii, Sultan Ahmet Camii, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Mozaik Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Arkeoloji Müzesi, Sahaflar Çarşısı, Beyazıt Kulesi, Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı gibi tarihi ve kültürel miraslarımızdan olan mekânlar da ziyaret edildi.