3. Alt bilgiyi geç

Ege ART / IX. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi / Sanat Etkinlikleri gerçekleşti...

Üniversitemizin de düzenleyicileri arasında yer aldığı  Ege ART / IX. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi / Sanat Etkinlikleri   28-29 Eylül 2017 tarihleri arasında İzmir'de yapıldı. Üniversitemizin Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından temsil edildiği etkinlik, Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesinin katkılarıyla 28-29 Eylül 2017 tarihleri arasında İzmir Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış konuşmalarını Kongre Genel Sekreteri ve Sergi Küratörü Ahmet AYTAÇ,  Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Bilgehan GÜLTEKİN,  Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk SESLİ, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER yaptı.

Plaket ve ödül töreninin ardından Ege ART / IX. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi oturumlarına başlandı.

Kongrede Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarınca

- Yrd. Doç. Köksal BİLİRDÖNMEZ:  “ Amerikan Yapımı Animasyon Filmlerinin ve Afişlerinin Türk Sinemasına Yansımaları”,

- Yrd. Doç. Dr. Sıtkı AKARSU:  “Kastamonu’da Bir Kültür Adamı: Karayılan (Mahir DAĞLIOĞLU)",

- Doç. Ruhi KONAK, Arş. Gör. Mine DİLBER: “Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesinde Korunan 16. Ve 17. Yüzyıla Ait Bazı El Yazması Eserlerin Tezyinat Bakımından İncelenmesi”,

- Yrd. Doç. Muhammet BİLGEN,  Yrd. Doç. İrem ÇALIŞICI PALA : “Kastamonu- Küre Hoca Şemseddin Camii Çinilerinin Özellikleri ve Koruma-Onarım Önerisi”,

- Yrd. Doç. İ.M.V. Noyan GÜVEN, Yrd. Doç. Muhammet BİLGEN: “Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesinde Bulunan 37 HK 4214 Envanter Numaralı Albümün Kitap sanatları Açısından İncelenmesi”

Bildirileri sunuldu. Ege ART / IX. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresinde ayrıca Doç. Ruhi KONAK, Yrd. Doç. Muhammet BİLGEN, Yrd. Doç. İ.M.V. Noyan GÜVEN ve Yrd. Doç. Köksal BİLİRDÖNMEZ oturum başkanlıkları görevi de yaptılar.

Ege ART Sanat Etkinlikleri kapsamında yaklaşık 70 sanatçı ve eserlerinden oluşan “Uluslararası Karma Türk Sanatları Sergisi” 28 Eylül 2017 Perşembe günü saat 12:00 da Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu sergi salonunda açıldı.

Sergiye

- Doç. Serkan İLDEN,