Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dikkatine…

Fakültemiz lisans programlarına yerleşen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemlerini Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosunda 1 Ağustos - 9 Eylül 2017 tarihleri arasında yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

1. Uluslararası geçerliliği olan yabancı uyruklu öğrenci sınav sonuç evrakının aslı,

2. Lise veya dengi eğitimi bitirme statüsündeki Diplomanın aslı ve Diploma Denklik Evrakı (T.C.Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan veya Eğitim Müşavirliği’nden onaylı Türkçe örneği)

3. Kayıt tarihini kapsayan öğrenim vizesi alınmış pasaportun aslı ve T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği

4. Öğrenim ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontu,

5. 6 adet ( 4,5 x 6 cm ebadında renkli vesikalık fotoğraf),

6. Varsa, Türkçe yeterlik evrakı,

7. Varsa, Yabancı dil yeterlik evrakı,

8. Kayıt olduktan sonra 10 gün içerisinde İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alınacak oturma izni ve yabancılar için kimlik numarası (10 gün içinde teslim edilmemesi durumunda öğrencinin kaydı silinecektir).

Required Documents for Registration

1. The original document of foreign students internationally valid exam results.

2. Original of high school diploma and “Equivalency Certificate” of high school or its equivalent (“Certified Turkish Copy” taken from Turkish Embassy or Consulate)

3. Original and Certified Turkish Copy (taken from Turkish Embassy or Consulate) of a passport with a student visa involving the registration date.

4. Bank receipt proving that the tuition fee was paid

5. 6 passport size (4.5 x 6 cm) photos

6. If available, Turkish proficiency certificate,

7. If available, foreign language proficiency certificate,

8. A residence permit and foreign citizen ID number taken from Police Headquarters of the Province within ten days following the registration date. (In case the documents are not submitted within 10 days, the student's registration will be deleted).

Tel: 0 366 2802407 – 0 366 2802408