3. Alt bilgiyi geç

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Konya, Akşehir ve Beyşehir’e Teknik Gezi Düzenledi…

Fakültemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 5 - 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Konya merkez, Beyşehir ve Akşehir ilçelerine teknik gezi düzenledi. Geziye bölüm öğrencileri ile Yrd. Doç. İrem Pala, Yrd. Doç. Muhammed Bilgen, Öğr. Gör. Işılay Konak ve Arş. Gör. Mine Dilber katıldı.

Konya merkez’de, Alaaddin Camii, Karatay Çini Eserler Müzesi, Sırçalı Medrese, Tahir ile Zühre Mescidi, Hoca Hasan Camii ve Türbesi, Mevlana Müzesi, Sırçalı Mescid ve Sahib Ata Vakıf Müzesi, Beyşehir’de, Eşrefoğlu Camii, Akşehir’de, Ulu Camii, Taş Medrese ve Müzesi ile Küçük Ayasofya Mescidi gezildi.

Ziyaret edilen yerlerde, öğrencilere özellikle çini ve kalem işi restorasyonu, binaların restorasyon süreçleri, Türkiye’deki restorasyon kanunları, restorasyon sürecinde karşılaşılan sorunlar ile çini ve kalem işlerinin konservasyonu (korunması) hakkında söyleşiler yapıldı. Selçuklu Dönemi eserlerinin bezeme sözlüğü ve teknikleri, mimari özellikleri, yöredeki hammaddenin kullanılışı gibi bilgiler, belgeler üzerinde gösterilerek aktarıldı ve tartışıldı.