Ortaokullar Arası Koro Şenliği...

Üniversitemiz, Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve koordinatörlüğünü Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sıtkı Akarsu’nun üstlendiği proje ile Kastamonu il merkezindeki bulunan Ortaokullar Arası Koro Şenliği düzenlendi. Projenin amacı ortaokul öğrencilerimizi bir araya getirerek, müzik adına paylaşım sağlamak, sahne deneyimini yaşayarak özgüvenlerini artırmak ve aynı zamanda seçilen Türk müziği eserleri sayesinde geleneksel müziğimize karşı öğrencilerde ilgi uyandırmayı amaçlayan projeye 5 ortaokul katıldı.

Programa Kuzeykent Ortaokulu Ha buradan aşaği da ve Akşam olur karanlığa kalırsın türküleri ile; 23 Ağustos Ortaokulu Kızılcıklar Oldu mu? Ve Hacel Obası türküleri ile; Bahçeşehir Koleji Entarisi Ala Benziyor ve Zillide Maşa Darbuka türküleri ile; Merkez Ortaokulu Bahçe Duvarından Aştım ve Pınarbaşı Burma Burma ile ve Hazerbey Koleji de Bahçaya Gel Göreyim ve Aya Bak Nice Gider türküleri ile katıldı.

Etkinlikte Kastamonu il merkezinde görev yapan müzik öğretmenlerinden; İsmail Güray Soğancı, Mine Durak, Feza Oktay ve Süleyman Kepçeoğlu jüri üyesi olarak yer aldı. Koro şenliğine ayrıca, Şehri Dilara Çocuk Korosu güzel dinletileri ile renk kattı. Program sonunda katılan okullara en iyi repertuar niteliği, Türkçeyi en güzel seslendirme dalında, En iyi koro- çalgı grubu uyumu, En iyi koro- şef uyumu ve en iyi türkü yorumlama dallarında plaket ve ödüller verildi.