Fakültemiz Seramik Bölümü tarafından düzenlenen, 70 sanatçı ve eserinin yer aldığı “Karma Seramik Sergisi”nin davetli katılımcısı olarak Kastamonu’da bulunan tanınmış Seramik Sanatçısı Mehmet Tüzüm KIZILCAN, 13.12.2016 tarihinde Fakültemiz Seramik Bölümü’nde Seramik Sanatı, Seramik Sanatının Günümüzdeki Durumu, İstihdam Olanakları ve kendisinin seramik sanatçılığı yolculuğuna dair bir sunum gerçekleştirmiştir.

Konuşmasında seramik sanatının önemini vurgulayan sanatçı, öğrencilere inandıkları bu yolda yılmadan çalışmaları gerektiğini, imkânsızlıklar içinde dahi nelerin başarılabileceğini kendi deneyimlerini örnek göstererek anlatmıştır.

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle katılım sağladığı sunumun ardından, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, değerli sanatçı Mehmet Tüzüm Kızılcan’ a teşekkür ederek anı plaketi takdim etmiştir.