Fakültemiz Grafik Tasarım, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik ve Cam ile Resim Bölümüne yeni kayıt yaptıran 1. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon sunum programı 17 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin gerek Kastamonu iline gerekse üniversite ve fakülteye uyum sürecine katkı sağlayacak olan oryantasyon programına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAÇAR,  öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilere hitap eden Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, Kastamonu ilinin tarihi ve kültürel yapısı, üniversitemiz ve fakültemiz hakkında kapsamlı bilgi verdi. Oryantasyon sunumunda ise öğrencilerimize üniversite üst yönetim kadrosu, öğrencilerin ders kayıt döneminde yapmaları gereken işlemler, fakültemizin akademik kadrosu, fiziki ortamlar, derslikler, laboratuvarlar, sınavlar, öğrenci bursları, barınma imkânları, öğrenci değişim programları ile birlikte birçok konu sunumda yer aldı. Her yıl eğitim öğretim yılı başında  düzenli bir şekilde yapılan oryantasyon programı sunumun ardından son buldu.