Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Alanı Lisansüstü Öğrencilerinin Mahmutbey Camisi Teknik Ziyareti

Üniversitemiz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu alanı yüksek lisans öğrencileri 9 Aralık 2021 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Ezgin YETİŞ öncülüğünde Kastamonu Kasaba Köy’de bulunan tarihi Mahmutbey Camisi’ne teknik bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir.

Yetiş, öğrenciler Büşranur Öcal, Esra Kök, Hayrunisa Durak, Yasin Sayın ve Serpil Kaya’ya Mahmutbey Caminin kalem işlerinin yapım teknikleri ile ilgili teknik bilgiler vermiştir. Teknik ziyarette kalem işleri üzerinde UV-ampul ile müdahalesiz gözlemler yapılmıştır. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan yapının korunması kapsamında özellikle ahşap üzerine yapılan kalem işlerinin özel yapım tekniklerinin ve malzeme kullanımının bilinmesi gerektiği dile getirilmiştir.