Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Resim Bölümü Öğrencilerimiz Fresh Ankara Çağdaş Sanat Sergisi’ne Katılmaya Hak Kazandı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ulus’ta ilkini gerçekleştirdiği “Başkent Kültür Yolu” projesi çerçevesinde ATİS Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen ve Küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray’ın yaptığı , “Fresh Ankara Çağdaş Sanat Sergisi” 28. Mayıs - 12. Haziran 2022 Tarihleri arasında Ankara Kalesinde Ulus İlk Meclis İlkokulu’nda hayata geçirildi.

”Bu Günün Gençleri Yarının Sanatçıları” konseptli etkinliğe 60 farklı şehirden güzel sanatlar lisesi ile güzel sanatlar fakültesi mezunu ve öğrencisinin yer aldığı 500'e yakın başvuru yapıldı. Başvurular Prof. Dr. İsmail Ateş, Doç. Dr. Bülent Çınar, Prof. Dr. Zehra Çobanlı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Özkan'dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda 153 öğrencinin eserleri, sergilemeye layık bulundu.

Etkinlikte Fakültemiz Resim Bölümü mezunu, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı Resim Alanı Yüksek Lisans öğrencimiz Emine Bostancı’nın ve Fakültemiz Resim Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Emre Dursun Yılmaz’ın çalışmaları da sergilenmeye değer bulundu.

Öğrencilerimiz Emine Bostancı ile Emre Dursun Yılmaz’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.