Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi Açılışı Yapıldı

Nail Tan tarafından fakültemize bağışlanan ve 96 eserden oluşan “Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi” Üniversitemiz Güzel Sanatlar Galerisi Merkez Kütüphanesi Kuzeykent Kampüsünde 2 Mayıs 2023 tarihinde açıldı.

Sergi düzenlemesi fakültemiz Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Uçar ile Dr. Öğr. Üyesi Teoman ÇIğşar tarafından yapılan sergide koleksiyonda yer alan 66 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

“Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi” açılışı Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Fakültemiz Dekanı Prof. Erol Yıldır, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu üniversitemiz akademik ve idari personeli ile sanatseverler tarafından yapıldı.

Sergi öncesi Nail Tan ve eşi Fakültemiz Dekanı Prof. Erol Yıldır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Nail Tan fakültemize bağışlamış olduğu koleksiyon hakkında bilgi vererek koleksiyonun bulunması gereken yerde olmasından ve ressam dekanın yönetimindeki güzel sanatlar ve tasarım fakültesinde emin ellerde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Dekanımız Prof. Erol Yıldır ise Koleksiyonun fakültemize bağışlanmasından dolayı Nail Tan’a teşekkür ederek günün anlam ve önemine binaen Nail Tan’a Teşekkür Belgesi taktim etti.

Nail Tan Koleksiyonu Seçkiler Resim Sergisi bir ay boyunca Güzel Sanatlar Galerisinde izleyicilere açık olacak.