Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kastamonu Taş Baskı Tanıtımı Adana’da yapıldı

Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri 14-15 Nisan 2022 tarihlerinde Kastamonu Taş Baskı Atölyesi ile 2. Uluslararası Adana Çocuk ve Gençlik Bienali’ne katıldılar. Düşleyen Çocuklar Derneği’nin düzenlediği Bienalde Doç. Dr. Elif Tarlakazan ve Dr. Sofya Cihan Canbolat tarafından iki gün süreyle atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirildi.

Adana ve ülkemizin farklı illerinde ikamet eden 4-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin Kastamonu iline ait geleneksel ve kültürel zenginleri içinde barındıran taş baskı kalıpları ile yaptıkları uygulamalar yoğun ilgi gördü. Bienal kapsamında sanat ve kültür bilinci kazandırması amaçlanan etkinlikte "Hiç havamda değilim!" sloganıyla iklim krizi konusu işlendi. Bu kapsamda ağaç kalıplar ve kök boya sanatın ortak diliyle ele alındı. Ayrıca yapılan atölye çalışması ve söyleşide iklim krizi konusunda farkındalık yaratmakta hedeflendi. 

Etkinlikler sonunda öğretim üyelerine Düşleyen Çocuklar Derneği Başkanı Ramazan Baltacı tarafından katılım belgeleri ve Adana Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin tasarladığı ödül heykelciği takdim edildi. 

Etkinlikler 22 Nisan tarihine kadar Adana TÜYAP Kongre Merkezi ve çeşitli okullarda devam etmektedir.

Öğretim üyelerimizi etkinliklerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.