Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Grafik Tasarımı Bölümü 2. Sınıf Öğrencilerinden “Kastamonu Tarihi Evleri ve Konakları” İllüstrasyon Sergisi

Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencileri tarafından 16 Mayıs 2022 tarihinde Fakültemiz Sergi Salonu’nda “Kastamonu Tarihi Evleri ve Konakları” isimli İllüstrasyon Sergisi açıldı. Serginin açılışına Fakültemiz Dekanı Prof. Erol YILDIR, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Misafir Öğretim Elemanı Ahmet Miraç Gündoğdu atölyesinde dijital teknikle resimlenen Kastamonu Evleri arasında önemli konaklardan Livapaşa Konağı, Eflanili Konağı 75. Yıl Cumhuriyet Evi, İnebolu Evleri gibi önemli yapılar yer aldı. Bu çalışmaların yanı sıra 4. sınıf öğrencilerinin yine Kastamonu evlerinden oluşan ve serigrafi tekniğiyle hazırlanan baskı çalışmaları da yer aldı.  

Grafik tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Burak E. TARLAKAZAN “Sergiler öğrencilerin gelişiminin takibi açısından önemli etkinliklerdir. Ders, atölye dışında sergiler, bir mekan içerisinde öğrencilerin çalışmalarını gördüğü ve ne yaptıklarının farkında olmaları bakımından önemlidir.  Bu sergi de Grafik Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin dijital işleri ve 4. Sınıf öğrencilerinin baskı işlerinden oluşmaktadır. Emeği geçen hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sergimize hepiniz hoş geldiniz ve iyi seyirler diliyorum” diyerek sergi açılışını gerçekleştirdi.

“Kastamonu Tarihi Evleri ve Konakları” İllüstrasyon Sergisi 20 Mayıs 2022 tarihine kadar fakültemiz sergi salonunda izlenebilir.

“Kastamonu Tarihi Evleri ve Konakları” İllüstrasyon Sergisinde emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.