Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemizde Özgün Baskı Atölye Etkinliği

Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri ile 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf Grafik Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri Betül Akyol ve Ebru Mühürdaroğlu ile özgün baskı atölyesinde bir araya geldi. 

Gençlik haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, üniversiteli gençlerle birlikte özgün baskı tekniklerinden linol baskı uygulaması yapıldı. 

Ziyareti sırasında konuk liseli öğrencilerimiz ile bir süre sohbet eden Grafik Tasarımı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan Fakültemiz ve Bölümümüz hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Bölüm hocalarımız Doç. Dr. Elif Tarlakazan, Arş. Gör. Dr. Sofya C.Canbolat ve Misafir Öğretim Elemanı Alihan Mefa, genç liselilerle üniversite ve bölüm tercihleri hakkında sohbet etti.

Doç. Dr. Burak E. Tarlakazan konuşmasında; Grafik Tasarımı Bölümünün faaliyete geçtiği tarihten bu yana gerçekleştirdiği etkinliklerde başta Kastamonu şehrinin kültürel zenginlikleri; “İstiklal yolu, taş baskı, tarihi konakları vb. gibi konuları ulusal ve uluslararası etkinliklerde kullanmış ve kullanmaya devam etmektedir. Bu anlayışla bir şehir üniversitesi olarak; şehir, şehir kültürü, halkla iletişim ve sosyal sorumluluk bilinciyle halkın ve üniversitenin ortak projelerinde yer almayı ilke edinmiştir. Yine aynı bilinçle genç grafik tasarımı öğrenci adaylarını desteklemek, kültürel paylaşımın arttırılmasını sağlamak ve çağdaş sanata katkıda bulunmak adına bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz, dedi. Aynı zamanda üniversitemizin potansiyel öğrencilerine bölümümüzü, fakültemizi ve üniversitemizi tanıtma imkânı sunan okul yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederek öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Dekanımız, Prof. Erol Yıldır ’da bu tarz buluşmaların sosyal sorumluluk anlamında olumlu sonuçlar doğurduğuna şahitlik etmenin yanı sıra, fakültemizin eğitim amaçlarından biri olan halkla bütünleşmek anlamında da güzel paylaşımlar olduğunu belirterek katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Liseli öğrencilerimizi ve onları destekleyen öğretmenlerini kutluyoruz.