Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Müzikoloji Bölümünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri

Fakültemiz Müzikoloji Bölümü Lisansüstü öğrencilerinin Cumhuriyetin 98. Yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş oldukları Türk Halk Müziği ve Batı Müziklerinden oluşan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri” büyük ilgi gördü.

29 Ekim 2021 tarihinde Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve orkestra şefleri Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu ve Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Hüseynova’nın yapmış olduğu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konserine” Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan İlden, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Köksal Bilirdönmez, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Günün anlam ve önemi hakkında duygu ve düşüncelerini belirten Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Serkan İlden; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladığımız bu günde fakültemiz Müzikoloji bölümünün lisansüstü öğrencileri ve Müzikoloji bölümü öğretim elemanlarından oluşan koromuz, ilk sekiz parça Klasik Batı Müziği, son yedi parça Türk Halk Müziği tarzında olmak üzere toplam on beş parçalık müzik dinletisi gerçekleştirdiler. Gençlerimiz çok keyifli, güzel bir konser verdiler. Bunun ötesinde Ata’larının kendilerine emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıktıklarını gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, konserde yer alan lisansüstü öğrencilere başarılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konserinin düzenlenmesinde emeği geçen Müzikoloji Bölümü hocalarımızı ve lisansüstü öğrencilerimizi tebrik ederiz.