Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Müzikoloji Bölümü Yeni Mekanlarının Açılış Töreni ve ‘Dış Paydaş Buluşmaları’ Sergisi Gerçekleşti

Fakültemiz Müzikoloji Bölümü yeni mekanlarının açılış töreni ile Sinop Üniversitesi GSTF Resim Bölümü öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği ‘Dış Paydaş Buluşmaları’ sergisi 19 Aralık 2022 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük ’ün katılımı ile gerçekleşen etkinlik Fakültemiz Müzikoloji dersliklerinin açılış töreni ile başladı.

Açılış öncesi Dekan Yardımcısı Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka şefliğinde öğrencilerimiz tarafından küçük bir dinleti gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Fakültemiz Dekanı Prof. Erol Yıldır, Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nuri Kavak, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinden Üniversitemize gelen akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Erol Yıldır, öğrencilere en iyi eğitimi vermek amacıyla Müzikoloji Bölümü dersliklerinin hizmete açıldığını ifade etti. Ayrıca Prof. Yıldır, konuşmasında, Dış Paydaş Buluşması sergisine katılmak için Sinop Üniversitesi’nden gelen öğrencilere vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür etti. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nun ilk etkinliği de Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hünerlerini gösterdiği Dış Paydaş Buluşması sergisi oldu. Serginin açılması ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu da ilk defa sanatseverlerle buluştu.

Akademisyenlerin, öğrencilerin ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, birbirinden güzel eserler sanatseverler ilgisine sunuldu. Sergi Salonu ve Müzikoloji derslikleri öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.