Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinden “Bir Yokmuşuz Bir Varmışız” İllüstrasyon Sergisi

Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencileri tarafından 24 Kasım 2021 tarihinde Fakültemiz Sergi Salonu’nda “Bir Yokmuşuz Bir Varmışız” isimli İllüstrasyon Sergisi açıldı. Serginin açılışına fakültemiz Dekanı Prof. Serkan İLDEN, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Küratörlüğünü Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Dr. Cihan CANBOLAT’ın yapmış olduğu İllüstrasyon sergisinde Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Naki Tezel tarafından derlenen Peynir Tulumu isimli Anadolu Masalının dijital teknikle resimlenen sahneleri, karakter tasarımı maketleri ile masal kitap tasarımları yer aldı. Bu çalışmaların yanı sıra Türk Grafik Sanatının sanatçılarından; Mesut Manioğlu, Mengü Ertel, Mustafa Aslıer, Yurdaer Altıntaş, Selçuk Demirel, Tevfik Fikret Uçar, Emrah Yücel, Nazan Erkmen ile önemli illüstratörlerinden Sedat Girgin, Ethem Onur Bilgiç, Uğur Erbaş gibi sanatçıların dijital portreleri sergilendi. 

Grafik Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Burak E. TARLAKAZAN “Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. İllüstrasyon sergisine hepiniz hoş geldiniz” dedi. Fakültemiz Dekanı Prof. Serkan İLDEN “Bu işte emeği geçen Grafik Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencilerini ve Grafik Tasarımı Bölümü Hocalarını kutluyorum” diyerek sergi açılışını gerçekleştirdi.

Sergi esnasında Müzikoloji Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Osman Özdamarlar ve Murat Kola tarafından bir açılış dinletisi gerçekleştirildi. 

“Bir Yokmuşuz, Bir Varmışız” İllüstrasyon Sergisi 06 Aralık 2021 tarihine dek izleyiciye açık olacaktır.

“Bir Yokmuşuz, Bir Varmışız” İllüstrasyon Sergisinde emeği geçen Grafik Tasarımı Bölümü hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.