Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bilgen’in “Çukur Köyü Camii Kalem İşi Restorasyonu” Adlı Kişisel Sergisi Açıldı

Fakültemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bilgen’in bilimsel danışmanlığını yürüttüğü ve uygulama çalışmalarında bizzat yer aldığı Karabük Ovacık Çukur Köyü Camii Kalem işlerinin restorasyon süreçlerinin anlatıldığı “Çukur Köyü Camii Kalem İşi Restorasyonu” adlı kişisel sergisi 25 Mart 2022 saat 16.00’da Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Sergi açılışı, Kastamonu Vali Yardımcıları Sayın Vedat Yılmaz ve Sayın Fahrettin Göncü, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, Fakültemiz Dekanı Prof. Erol Yıldır, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Kastamonu halkının katılımı ile gerçekleşti.

Çukur Köyü Camii kalem işleri restorasyon süreçlerinin görsellerle anlatıldığı sergi 28 Mart 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

“Çukur Köyü Camii Kalem İşi Restorasyonu” adlı kişisel sergisinden dolayı öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.