Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Dr. Öğr. Üyesi Ezgin Yetiş’in yazar olarak yer aldığı makale Science Citation Index Q1 çeyreklik dilimindeki “Studies in Conservation” Dergisi'nde Yayımlanmıştır

Fakültemiz Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgin Yetiş’in yazar olarak yer aldığı makale Science Citation Index Q1 çeyreklik dilimindeki “Studies in Conservation” dergisinde yayımlanmıştır. “Investigations of Painting Techniques: Edirne Süleyman Pasha Mosque Wall Paintings” adlı makalede, Osmanlı dönemine ait özgün kalem işi sıva parçaları üzerinde mikroskobik-analitik araştırmalar ve resim teknikleri üzerine çeşitli gözlemler yapılarak fresko resim tekniğinin varlığına işaret eden bulgular değerlendirilmiştir. 

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen makalede üniversitemiz Arkeoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Eroğlu, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Mahmut Gür, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bekir Eskici, Ankara Üniversitesi Ankara Üniversitesi Yerbilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YEBİM)’nden Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Kıymet Deniz yazar olarak yer almıştır. 

Sanat eserlerinin konservasyonu alanındaki çalışmada analizlerin büyük bir kısmı Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERLAB)’nde yapılmıştır.

Erişim Linki: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00393630.2022.2052642