Dr. Öğr. Üyesi Ezgin YETİŞ, Karabük-Eskipazar Hadrianoupolis Antik Kenti Geç Roma Villası Duvar Resimlerini Koruma Çalışma Ekibinde Yer Aldı

Fakültemiz Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ezgin YETİŞ, 02-06 Ağustos 2021 tarihleri arasında Doç. Dr. Ersin ÇELİKBAŞ başkanlığında yürütülen Karabük-Eskipazar Hadrianoupolis Antik Kenti kazı ve konservasyon çalışmalarında Geç Roma Villası duvar resimlerinin konservasyon çalışmalarında yer almıştır.

Koruma çalışmaları ile ilgili bilimsel araştırmalar, üniversitemiz Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Murat EROĞLU, Ankara Üniversitesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Kıymet DENİZ ve Prof. Dr. Yusuf Kağan KADIOĞLU’nun katkıları ile Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERLAB) ve Ankara Üniversitesi Yer Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (YEBİM) laboratuvar imkânları kullanılarak yapılmış ve bilimsel dergide yayımlanmıştır.

Makale Link: https://dx.doi.org/10.7827/TurkishStudies.53947