Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Arş. Gör. Dr. Sofya Cihan CANBOLAT “Soluksuz” İsimli Özgün Baskı Resim Sergisini Açtı

Fakültemiz Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanı Sofya Cihan Canbolat “Soluksuz” isimli Özgün Baskı Resim Sergisi Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 24 Aralık 2021 tarihinde açıldı. 

Sergiye, Fakültemiz Dekanı Prof. Serkan İLDEN, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.  

Sergi açılışını yapan Arş. Gör. Dr. Sofya Cihan CANBOLAT konuşmasında; “Soluksuz ismi aslında nefessiz soluksuz kaldığımız şu zamanlara ve bu süreçte benim ardı ardına gelen fikirlerimin hızına yetişemediğim soluksuz çizip ürettiğim zamanlarıma vurgu. Sergi 26 özgün baskı resimden oluşuyor. Bunlar içinde ahşap, gravür ve linol baskı teknikleri mevcut. Yaşamımızın değiştiği şu süreçte insanoğlunun kendine tutsak ettiği, tükettiği ve daha fazlasını istediği doğa, yalnızlaşan insanlar ve yapılar çalışmalarımın ilham kaynağı oldu. Yaşamın getirmiş olduğu birikimlerle, eski, yalnız kalan bir tarihi ev, bazen bir kumaş parçası, bazen yadigâr herhangi bir nesne ile tamamlanan çalışmalar…Tamamen kendi içinde, karanlıkta, ifade edilemeyen belki de unutulmaya yüz tutmuş nesnelerin bilinçdışında bir yerde tamamlanmasına izin verme isteğinin ışığında üretilmiştir her bir eser. Tüketmek yerine üreterek, doğa ve diğer tüm varlıklarla daha barışık ve iletişim halinde olmamızı gerektiren nefessiz, soluksuz kalınan bir sürecin sonunda bu serginin hepimize küçük bir soluk olmasını istedim. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor ve iyi seyirler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sergi, 30 Aralık 2021 tarihine kadar Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde izleyiciler tarafından gezilebilir.