Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Seramik ve Cam Bölümümüzden Sanat Performansı

Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü tarafından 23 Ocak 2024 tarihinde saat 08.30-17.30 saatleri arasında düzenlenen “Çağdaş Seramik Sanatında Bir Performans: Yanan Heykeller (Kastamonu Saat Kulesi)” adlı etkinlik, görsel bir şölene dönüştü.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı Seramik Alanı öğrencisi Bünyamin Turan’ın Doç. Firdevs Müjde Gökbel Yavuzoğlu’nun danışmanlığında yürütülen tezi kapsamında Kastamonu şehrinin önemli sembollerinden biri olan Kastamonu Saat Kulesi formundaki fırın heykel, fakültemiz bahçesinde 12 saat süreyle pişirilerek izleyicisi ile buluştu.

Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. Seyhan Yılmaz, söz konusu etkinliğin bölüm öğrencilerimiz için çok faydalı olduğunu dile getirirken öte yandan, etkinliğe katılan tüm akademik personel ve izleyiciler için coşku uyandıran bir sanat performansı olduğunu belirtmiştir. Bahsi geçen sanat etkinliği ile kent kültürünün önemli simgelerinden Tarihi Kastamonu Saat Kulesi’nin minyatür temsili olan fırın heykel, kalıcı bir yapıt olarak fakültemiz bahçesinde yer almıştır. Temsili Kastamonu Saat Kulesi fırın heykeli, üzerine saat monte edilerek sanatsal özelliğinin yanında fonksiyonel hale de getirilecektir.