Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Tarafından Düzenlenen “Sanat Buluşmaları-3” Etkinliği Gerçekleşti

Fakültemiz tarafından düzenlenen “Sanat Buluşmaları-3” etkinliği kapsamında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi, sanatçı akademisyen Prof. Dr. Meliha Yılmaz “Anadolu Uygarlıklarının Çağdaş Türk Resim Sanatına Etkisi” konulu söyleşide öğrenciler ve sanatseverler ile bir araya geldi.

Sanat Buluşmaları-3 etkinliği kapsamında 27 Şubat 2024 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide Prof. Dr. Meliha Yılmaz Fakültemiz öğrencilerinin sorularını cevapladı.

“Anadolu Uygarlıklarının Çağdaş Türk Resim Sanatına Etkisi” konulu söyleşide Yılmaz, eserleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yılmaz, Eserlerinde geniş bir coğrafyaya yayılmış olan ön Türkler tarafından, yaşadıkları coğrafya ve göç yollarındaki kayalara işlenen, temelde insan-insan, insan-tabiat ve insan-evren ilişkilerinin yansıtıldığı bu resimlerdeki iki boyutlu çizgisel unsurları kayalardan alarak tuval yüzeyine taşıdığına ve onları sanatın diğer unsurlarıyla buluşturarak çağdaş bir anlayışla yorumladığına ilişkin bilgiler vermiştir. Ön Türklerin inançlarını, ritüellerini, gündelik yaşamlarını, avlanmalarını, hatta eğlenmelerini dahi yansıttıkları kaya resimlerinin mitolojik anlatılar da içerdiğini vurgulayan Yılmaz’ın eserlerinin temel kaynağını oluşturan bu resimlerindeki mitoloji kaynaklı imgeler ise, sanatçının eserlerinde yoğun bir sembolik anlatımı da kaçınılmaz kılmıştır.

Söyleşinin ardından Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde Prof. Dr. Meliha Yılmaz’ın 20. Kişisel Sergisi’nin açılışı gerçekleşti.

Etkinlik hakkında konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Erol Yıldır, değerli sanatçılar ile öğrencileri bir araya getirmekten ve etkinliklere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sanat Buluşmaları etkinliklerinin gelecek dönemde de devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Prof. Yıldır, “Sanat Buluşmaları-3 kapsamında bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle ve bizimle paylaşan Prof. Dr. Meliha Yılmaz’a teşekkür ederiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Akademik personel ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve 37 eserin yer aldığı sergi 04 Mart 2024 tarihine kadar sanatseverleri bekliyor.