Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü Öğrencilerimizden Büyük Başarı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nun düzenlemiş olduğu ve Kültür Bakanlığı'nın desteklediği Türkiye'deki pek çok üniversiteden katılımcı öğrencilerin yer aldığı “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler” isimli proje kapsamında yürütülen "1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması”nın ödül töreni 27 Şubat 2024 tarihinde Kütahya’da gerçekleştirildi.

Yarışmada ödüle layık görülen ve sergileme ödülü alan eserlerin sergisi Kütahya Gülümser Hatun Otelinde yapıldı. Aynı gün ödül töreni olan “1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması”nda Fakültemiz Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerimiz de katılmış olup Seramik Kategorisinde 4. Sınıf öğrencimizden biri 1.lik diğeri 2. lik, üç öğrencimiz de sergileme ödülü almıştır. 

Yarışmada Metinhan Kuruoğlu “Aizanoi Testisi” isimli eseri ile birincilik, Recep Tokat “Çeşmi Bülbül” isimli eseri ile ikincilik ödülünü alırken öğrencilerimizden Görkem Çakıroğlu’nun  “Erato”, Haticenur Yılmaz’ın “Yakarış”, Zuhal Kurt’un ise “Köprü” ve “Mavi” isimli eserleri sergileme ödülü almıştır.

Başarıları ile bizleri gururlandıran tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.